logo

Львівському бізнесмену Гринкевичу повідомили про підозру за поставку неякісного одягу для ЗСУ

гринкевич

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру львівському бізнесмену, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони Ігорю Гринкевичу та іншим членам злочинної організації, яку викрили на оборудках із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ.

Як уточнює пресслужба ДБР, зловмисники завдали бюджету збитків на майже мільярд гривень.

Правоохоронці не уточнюють імені бізнесмена, але з огляду на обставини та подробиці справи, йдеться саме про Гринкевича.

"Підприємець створив злочинну організацію для протиправного заволодіння бюджетними коштами. Він уклав договори з Міністерством оборони на постачання неякісного військового одягу. Зокрема, компанії львівського бізнесмена уклали 23 договори на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн", – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займались будівництвом та не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міноборони. Експертизи показали, що державі завдано шкоди на понад 934 млн₴

Так, п’яти членам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації та у заволодінні чужим майном шляхом шляхом шахрайства, вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах – ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 КК України.

Їх затримано, наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Слідчі ДБР встановлюють повне коло осіб причетних до кримінального правопорушення, у тому числі перевіряється інформація відносно посадовців Міністерства оборони.

Читайте також: Міноборони розірвало угоди з фірмами Гринкевича після публікацій у ЗМІ. Але не всі

Як повідомлялося, наприкінці грудня ДБР затримало львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича на спробі дати $500 тисяч хабаря одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за закриття справи проти його компаній. Суд арештував його з альтернативою внесення застави у розмірі 428 млн₴

Йдеться про кримінальне провадження, порушене за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ. За даними слідства, компанії львівського бізнесмена отримали 23 підряди на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн, але не виконали їх.

Зокрема, правоохоронці встановили, що 6 контрактів підрядник не виконав повністю. Щонайменше за 7 договорами підприємства поставили товар на склади військових частин лише у невеликій кількості, але отримали державні кошти за повне виконання зобов’язань. Також, встановлено, що 8 договорів виконані із запізненням від 3 до 5 місяців.

За попередніми оцінками сума збитків держави у цій справі може сягати понад 1 млрд₴

Автор: Юлiя Недашківська




На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.