logo

13 пакет санкцій проти РФ: націлений на близько 200 чиновників та організацій

Читать на русском

13 пакет санкцій проти РФ: націлений на близько 200 чиновників та організацій

13 пакет санкцій проти РФ: націлений на близько 200 чиновників та організацій

Стали відомі деталі 13 пакетів санкцій проти Росії.

Про це пишуть The Financial Times та Euractiv.

Новий раунд обмежувальних заходів – 13-й з початку конфлікту 24 лютого 2022 року – обмежений за масштабами, оскільки блок ЄС прагнув його схвалення до другої річниці військового протистояння.

Угоди було досягнуто після того, як Угорщина відмовилася від свого заперечення проти пакету.

13 пакет санкцій концентрує більшу частину зусиль на забезпеченні дотримання існуючих обмежень та націлений на близько 200 чиновників та організацій, що робить його найбільшим пакетом заходів.

Пакет санкцій вперше включає заходи проти китайських та індійських компаній, які звинувачуються у підтримці військових зусиль Москви. Санкції торкнуться трьох компаній у материковому Китаї та однієї в Індії, а також підприємств у Шрі-Ланці, Туреччині, Таїланді, Сербії та Казахстані.

Пакет також включає санкції щодо російських транспортних компаній, які займаються транспортуванням озброєнь.

До чорного списку буде внесено міністра оборони Північної Кореї, а саме заморожено його активи та винесено заборону на видачу віз міністру за постачання балістичних ракет до Москви.

13 пакет санкцій розширює обмеження на експорт деяких технологій та електроніки, таких як чіпи, машини та шарикопідшипники, що використовуються російською оборонною промисловістю.

Посли ЄС продовжили поточний режим санкцій на шість місяців, термін дії якого мав спливти до 15 березня. Це стандартна процедура, за якою двічі на рік необхідно голосувати за продовження режимів санкцій.

Робота над наступним 14-м раундом санкцій, як очікується, розпочнеться протягом найближчих кількох тижнів, щоб більше зосередитися на галузевих аспектах, які залишаються неврегульованими.




На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.