logo

Запорізька АЕС через бойові дії залишилася на одній лінії живлення

заес,аес,запорізька

Унаслідок бойових дій тимчасово окупована Запорізька атомна електростанція залишилась на одній лінії живлення .

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"Внаслідок бойових дій учора було знеструмлено високовольтну лінію електропередачі 330 кВ у Запорізькій області. У результаті Запорізька атомна електростанція залишилась на одній лінії живлення. У районі тривають бойові дії", – йдеться у повідомленні.

Також через обстріл є пошкодження повітряної лінії на Чернігівщині, відключено близько 200 споживачів у двох населених пунктах.

Через технічні причини відключилась підстанція на Миколаївщині, внаслідок чого знеструмились побутові споживачі та адмінбудівля Миколаївського центру обслуговування мереж. Усіх споживачів уже заживлено.

Як наголосили у Міненерго, дефіциту в енергосистемі не фіксується. У резерві перебуває сім блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби. Система збалансована. Графіки відключень не застосовуються.

Автор: Юлiя Недашківська




На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.