logo

У ГУР розповіли, скільки російських військових перебувають на ТОТ України

Читать на русском

У ГУР розповіли, скільки російських військових перебувають на ТОТ України

У ГУР розповіли, скільки російських військових перебувають на ТОТ України

На окупованих територіях України Росія наразі утримує близько 470 тисяч окупантів. Йдеться лише про сухопутний компонент, до зазначеної кількості не входять авіація та військово-морський флот, які також залучаються для ведення війни проти України.

Також посилено угруповання ворожих військ на російсько-українському кордоні у межах Бєлгородської, Курської та Брянської областей РФ. Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю Іnterfax-Україна.

Чисельність сухопутного компонента окупаційних військ РФ на території України, за його словами, наразі сягає майже півмільйона загарбників.

"Якщо говорити про те, що змінилося за цей час (за два роки повномасштабної агресії РФ. – Ред.) – то це чисельність угруповання, розгорнутого на нашій території. Наразі сухопутний компонент, сухопутна частина угруповання, яка розташована на території України, становить близько 470 тисяч військовослужбовців. І це лише сухопутний компонент, я не беру авіацію, не рахуємо сюди військово-морський флот, який теж залучається до проведення операцій, до завдання ударів", – наголосив представник ГУР.

Водночас, додав Скібіцький, збільшилася присутність на окупованих територіях військ Росгвардії: на початку повномасштабного вторгнення на територію нашої держави заходили лише окремі батальйони цієї російської силової структури.

"На сьогодні на тимчасово окупованих територіях розгорнуто угруповання військ Росгвардії. Це майже 33 тисячі військовослужбовців. Це ті люди, які забезпечують діяльність окупаційної влади, охорону стратегічних об’єктів, і за необхідності можуть виконувати завдання оборони саме на тимчасово окупованих територіях", – пояснив Скібіцький.

Змінилася упродовж двох років повномасштабної агресії Росії проти України і ситуація на російсько-українському кордоні. Держава-агресорка розгорнула у прикордонних Бєлгородській, Курській та Брянській областях так звані угруповання прикриття державного кордону РФ. На це Росія, за словами Скібіцького, пішла через побоювання, що "ми будемо більш активні, проводитимемо відповідні дії на території РФ".




На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.