logo

Гривня продовжує оновлювати рекорди: Нацбанк встановив офіційний курс долара на четвер

деньги

Курс гривні продовжує знижуватися щодо долара США та євро.

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на четвер, 22 лютого, на рівні 38,6237 грн/$, порівняно із 38,4756 грн/$ у середу.

Це новий історичний мінімум, свідчать дані НБУ.

Гривня впала до нового історичного рекорду

Фото: НБУ

Водночас курс гривні до євро знизився ще на 18 копійок – до 41,7213 грн за євро. Наприкінці грудня 2023 року він опускався нижче позначки 42,2₴

Читайте також: Нацбанк змінив правила купівлі валюти для бізнесу на тлі рекордного падіння курсу гривні

Нагадаймо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня 2023 року, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком. Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Автор: Михайло Орлюк




На нашем сайте вы всегда можете найти ежедневно обновляемые актуальные новости со всех регионов странны, без субъектива и политической ангажированности. Среди основных рубрик нашего сайта, которым мы отдаём предпочтение стоит выделить новости экономики, новости политики, новости строительства и недвижимости.